INFO

..

13 de novembre 2016

SANT PAU DE LA GUARDIA 12/11Avui s’estrenat, a la colla, la filla gran del Jordi Lamolla, la Sílvia. Hem decidit anar a Sant Pau de la Guardia (per allò de que tot es pista), Poble del municipi del Bruc (Anoia), que s’aixecava primitivament (Sant Pau Vell) al costat del castell de la Guàrdia o de Bonifaci (la Guàrdia del Bruc), documentada des del 973, contrafort del Montserrat, al NW del coll de can Maçana.
Existia una primera església de Sant Pau el 1084, que fou renovada al pas del segles XIII al XIV i que avui és en ruïnes i abandonada. Entre el 1740 i el 1742 es construí una nova església un xic més avall, prop de l’antic mas Elies o Forn del Vidre, al lloc on hi havia des del segle XIII una capella dedicada a sant Abundi o sant Aon. Originàriament la parròquia de Sant Pau fou matriu del terme del Bruc, però a partir del despoblament del segle XV s’invertiren els papers i entre els segles XVI i XIX consta com a sufragània del Bruc. Al segle XIX recuperà el caràcter de parròquia rural.
I ja fa un any.... que donavem per tancada la temporada i avui també la tanquem, ja que la setmana que anem al casament de l'any!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada