INFO

.AQUEST CAP DE SETMANA 13 D'ABRIL, SEMI-ESPECIAL A LA BRUFAGANYA. Sortim lloc habitual a 7:15h

21 de juny 2009

IRATI 13/06

Segons diu a Viquipèdia Irati es:

La zona que és fronterera entre l'estat espanyol i francès va començar a estar en litigi a partir del segle XVIII. El 1856 pel Tractat dels Límits tota la vall va ésser adjudicada a Espanya inclòs l'anomenat per raó del litigi Monte de la Cuestión on ara hi ha unes 20 hectàrees de bosc verge amb arbres enormes que no s'ha tallat mai (Reserva de Lizardoia). Donat l'ús militar les talles es va atorgar a l'estat per part dels propietaris sense demanar cap contraprestació econòmica.

Es troba en la vall que formen el riu Irati i els seus afluents (Egurgio, Arrantzariena, Kakolla, Txangoa..) i envoltat de muntanyes com les d'Orhi (2.021 m), Escaliers- Harsudurra (1.472 m), Okabe (1.456 m), Urkulu (1.424 m), Ortzanzurieta (1.570 m) i Abodi (1.537 m). En gran part de les vall de Aezkoa i Salazar.

S'hi accedeix per l'oest a través d'Orbaitzeta i per l'est pel municipi d'Otsagi.

Segons diuen els 7 "membres que hi varen anar:

Mentres els vividors estaban a la Llacuna , els "calaveres" estaban a la "IRATI" suant la cansalada pujan i baixan muntanyes "per cer quines muntanyes". Ah!! i com que son uns "calaveres vividors", tambe els hi agrada menjar i veura, i no precisament "barretes energetiques i aigua" tal i com es pot apreciar en les fotos.

Fotos

  1. Video 1
  2. Video 2
  3. Video 3
  4. Video 4
  5. Video 5
  6. Video 6


1 comentari: