INFO

.AQUEST CAP DE SETMANA 13 D'ABRIL, SEMI-ESPECIAL A LA BRUFAGANYA. Sortim lloc habitual a 7:15h

13 de març 2021

LA FORTESA, 13 març 2021


Un día espléndit, un día de primavera, un dia per disfrutar dels arbres florits de La Fortesa, terra de vinya i préssecs segons la Viquipedia. I també un bon dia per estrenar bicicleta, i si no que l’hi pregunti a l’Armand.

La Fortesa és una entitat de població del municipi de Piera, situada a l'extrem sud, just on acaba la comarca de l'Anoia i comença l'Alt Penedès. Aquesta ubicació fa que la zona presenti unes característiques més semblants a les penedesenques. De fet, la vinya és un dels conreus que podem trobar al voltant de poble. A part, també és molt habitual la producció de fruita dolça, sobretot, el préssec. Aquesta producció gaudeix d'un merescut mèrit a la seva qualitat a través de la Denominació d'Origen Fordal. La població de La Fortesa és d'aproximadament unes 70 persones, i la majoria es dedica a l'agricultura. Tot i que cal dir que cada cop són menys les persones que hi exerceixen i que ens els darrers anys l'envelliment de la població ha fet que moltes cases es tanquessin.”

No podiem perdre gaire temps doncs abans d’anar esmorzar a Sant Pere de Riudebitlles, teníem previst fer la visita als camps d’arbres florits de La Fortesa, que no es el mateix que Aitona però sont més a prop, més nostres i no hi han tants “camacos”. Justet, justet ens ha donat per esmorzar i per això la tornada s’ha fet una mica pesada així que anaven caient els kilòmetres. Així doncs avui quan hem arribat hem anat tots directes cap a casa, tot anat deixant membres (Ramón, Moisès i Anna) per el camí, un perque encara tenia que pujar a Castellfollit en bici i els altres perque hem passat prop de casa seva. Vaja que qui més qui menys ha arribat tou al final del dia.

I la setmana que be, amb una mica de sort, estarem una mica més desconfinats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada