INFO

..

13 de març 2021

LA FORTESA, 13 març 2021


Un día espléndit, un día de primavera, un dia per disfrutar dels arbres florits de La Fortesa, terra de vinya i préssecs segons la Viquipedia. I també un bon dia per estrenar bicicleta, i si no que l’hi pregunti a l’Armand.

La Fortesa és una entitat de població del municipi de Piera, situada a l'extrem sud, just on acaba la comarca de l'Anoia i comença l'Alt Penedès. Aquesta ubicació fa que la zona presenti unes característiques més semblants a les penedesenques. De fet, la vinya és un dels conreus que podem trobar al voltant de poble. A part, també és molt habitual la producció de fruita dolça, sobretot, el préssec. Aquesta producció gaudeix d'un merescut mèrit a la seva qualitat a través de la Denominació d'Origen Fordal. La població de La Fortesa és d'aproximadament unes 70 persones, i la majoria es dedica a l'agricultura. Tot i que cal dir que cada cop són menys les persones que hi exerceixen i que ens els darrers anys l'envelliment de la població ha fet que moltes cases es tanquessin.”

No podiem perdre gaire temps doncs abans d’anar esmorzar a Sant Pere de Riudebitlles, teníem previst fer la visita als camps d’arbres florits de La Fortesa, que no es el mateix que Aitona però sont més a prop, més nostres i no hi han tants “camacos”. Justet, justet ens ha donat per esmorzar i per això la tornada s’ha fet una mica pesada així que anaven caient els kilòmetres. Així doncs avui quan hem arribat hem anat tots directes cap a casa, tot anat deixant membres (Ramón, Moisès i Anna) per el camí, un perque encara tenia que pujar a Castellfollit en bici i els altres perque hem passat prop de casa seva. Vaja que qui més qui menys ha arribat tou al final del dia.

I la setmana que be, amb una mica de sort, estarem una mica més desconfinats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada