INFO

..

27 de juliol 2024

SANT PAU DE LA GUÀRDIA, 27 juliol 2024


Últimament les sortides del dissabte tenen un denominador en comú que és fer el màxim de desnivell possible abans d’esmorzar quan, tot i que fa calor, és una mica més aguantable que la que fa a partir de les 12h. És per això que es busquen llocs on després d’esmorzar, tot o ho casi be tot, vingui de baixada. Sense gaires discussions i sense el “tinc gana” s’ha decidit anar a Sant Pau de la Guàrdia on, per cert, feia molt, molt de temps que no hi aterràvem, aixó si, en Ramon ens ha fet passar "pel tubo", no sigui que hi arribéssim massa sencers. A l'hora d’esmorzar s’hi ha afegit un altre membre que l’hi ha sigut impossible estar a les 08:00h al parc central per què, segons diu ha de dormir 8 hores seguides, si no no funciona bé. En fi, que per estar a la mateixa hora que nosaltres a Sant Pau de la Guàrdia, ha agafat la seva bici de gravel i s’ha plantat allí en un tres i no res. Ah!! i també hi ha hagut celebracions, el mes de juliol és un no parar, qui no fa anys celebra el Sant. 

20 de juliol 2024

SANT GUIM DE FREIXENET, 20 juliol 204


Un dissabte de celebració. Això de fer anys no s’atura, i millor que sigui així. Avui hem pensat anar a Montmaneu per Jorba, Copons, on hem tornat a trobar aquella colla del dia que volíem anar a La Llacuna i la pluja ens va fer canviar de lloc. Això si, avui ells anaven a un altre lloc, a Sta Maria del Camí. Amunt per la pista del circ ja encaràvem Montmaneu, però la trucada de rigor per avisar ens ha desdit doncs no hi havia lloc per nosaltres ja que un munt de motoristes tenien ocupat el bar i mig poble. Solució ràpida i canvi de destinació a Sant Guim de Freixenet, que tot i que hi hem arribat una mica tard hi ha hagut temps per xerrar, menjar, beure i celebrar. Amb la calor ja habitual en aquests dies hem buscat ruta de baixada per anar sense molts esforços cap a Igualada, ja que els que tenen piscines encara no ens han convidat. Que hi farem!.

14 de juliol 2024

VOLTA AL PANTÀ DE SUSQUEDA, (amb els BVici) 14 juliol 2024


Sortida conjunta organitzada per en Xavi (de Terrassa) amb els BVici. Fet i fotut només hem sigut 10 els membres que hem fet la volta, 5 del BVici i 5 Tossuts que per ser diumenge l’assistència Tossuda ha sigut prou bona. La ruta ha sigut: La Cellera de Ter, el Pasteral-Pantà de Susqueda per la dreta, pantà de Sau, Les Tallades, Sau i Pantà de Susqueda per l’esquerra. Total 82km i 1300 de desnivell que nosaltres, els Tossuts, no ho vèiem clar tot i que al final hem de reconèixer que les dades han sigut les correctes, tot i que hi ha hagut una mica de divergència a l'hora de valorar els moments que anàvem per zones d’ombra i zones de sol, això si, la sang no ha arribat al riu. S’ha de dir que a la ruta li sobren quilòmetres d’asfalt i que els 50kms de després de dinar es fan durs, més per la calor i falta d’aigua (no hi ha fonts) que no pas pel desnivell. La primera part de la ruta, fins a l’hora de dinar a la casa de Colònies Les Tallades, s'emporta gairebé la meitat del desnivell total i la ruta és més ombria. A Les Tallades ens hem banyat tot esperant el dinar de “ranxo” amb el que hem omplert la panxa. La segona part de la ruta dona més pel sac perquè hi ha un bon tros de pujada per pista asfaltada i després un camí pedregós que no s’acaba mai, tot vorejant el Pantà de Susqueda. Cap al final, abans de tornar a agafar carretera, hi ha un corriol de baixada en el que hem tingut un parell d’ensurts, i si no pregunteu al qui ha caigut o al qui ha trencat la cadena. Superat això, la tornada a Cellera de Ter per carretera ha sigut una disbauxa. Al final però, ens hem reagrupat al bar per hidratar-nos amb xampús, cerveses, coles i tota mena de begudes.

12 de juliol 2024

NOCTURNA - STA MARIA DEL CAMI, 12 juliol 2024


Ha arribat l’hora de la nocturna, com cada any, fent-la coincidir amb la concentració de globus que, com cada any, es fa a Igualada. Hi ha vegades, les que més, que una vegada enlairats, els globus, intentem passar per allà on aterren. Avui ha sigut completament inútil fer-ho perquè, no sabem el motiu, no ni havia cap de globus, almenys enlairat. Però com que la nocturna no depèn del globus, nosaltres Tossuts, hem fet la ruta ideada pel nostre xerpa amb la finalitat d’arribar a sopar a Sta. Maia del Camí. Aquest lloc, per si no hi heu estat, veure-ho que està entre posada medieval i fonda rural en el que menges bé i no t’engreixes. La ruta, com és habitual sempre que la prepara el nostre xerpa, té més pujades que baixades. Això sí, hem gaudit d’unes vistes d’Igualada que no les teníem enregistrades. L’anada amb llum natural i la tornada amb llanternes produeix un efecte pel qual sempre hi ha algú que cau de la bicicleta.

06 de juliol 2024

CASTELLFOLLIT DEL BOIX, 06 juliol 2024


Amb una ruta preparada ja des del dijous, avui tocava fer corriols per la zona de les Maioles. En un primer moment, i previs contactes preceptius, hi havia la intenció d’anar a esmorzar a Mas del Tronc, però últimament es veu que és més difícil anar a Mas del Tronc que trobar bolets a l’agost. A ultimíssima hora va i ens anul·len el que ja teníem costa avall, que no era altra cosa que anar-hi a esmorzar, ja veus tu que senzill que és. Sort que hi ha altres llocs, i en un pim pam hem canviat de Mas del Tronc a L’Andorrà de Castellfollit, que tot sigui dit també ens tracten prou bé, deu ser perquè tenim influència amb en Ramon. Cal destacar que aquesta vegada els xerpes ens han fet cas i tot fent una bona colla de corriols hem arribat a esmorzar més d’hora que mai, cosa que ens ha permès esplaiar-nos fent sobretaula i després tornar a fer un altre bona colla (de corriols) de tornada cap Igualada.