INFO

.AQUEST CAP DE SETMANA 13 D'ABRIL, SEMI-ESPECIAL A LA BRUFAGANYA. Sortim lloc habitual a 7:15h

20 de novembre 2016

CASAMENT DE L'ANY 19/11

Aquest dissabte hem fet una sortida especial del Casament de l'any. Aqui va una mica de l'història.

El Saló de Cent havia de servir per a les reunions dels membres del Consell de Cent, va ser encarregada al mestre d´obres Pere Llobet el 1369. Una làpida situada al fons de l´estança ens informa que el rei Pere III celebrà aquí el seu primer Consell dels Cent Jurats, el 17 d´agost de 1373. Inicialment es dissenyà una sala de planta rectangular coberta per un sostre pla amb bigues, dividit per dos arcs de pedra.
La llum hi entrava a través d´una rosassa de grans proporcions i tres més petites. El gran saló patí diverses reformes al llarg del temps i la seva fesomia original fou modificada amb nous elements o bé restauracions, com passà després del bombardeig de 1842, que hi va produir importants destrosses . L´ultima reforma és dels primers anys del segle XX, quan es van construir el cadiram d´estil gòtic i el retaule d´alabastre, que s´encarregà a Enric Monserdà (m
ostra l´escut de la ciutat custodiat pels macers i les escultures de Joan Fiveller, sant Andreu, La Mare de Déu de la Mercè, santa Eulalia, els llibres de privilegis i Rafael Casanova).
A les parets trobem el rei Jaume I i sant Jordi, escultures de Manuel Fuxà, i a les rajoles del terra, motius relacionats amb els gremis i l´escut de la ciutat. Al fons, la porta del Trentenari mostra una esplèndida decoració.

Funcionalitat actual del Saló de Cent:
Es duen a terme actes institucionals, com la presa de possessió de l´alcalde, lliurament de distincions municipals, actes ciutadans, consells de participació, casaments civils els caps de setmana entre moltes d´altres.
Aforament: 252 persones
Dies de casaments: Caps de setmana, excepte l´últim de cada mes.
Horaris:
Divendres: 17h. 18h. 19h. 20h.
Dissabtes: 11h. 12h. 13h. 14h.
Flors: En cas que la parella vulgui posar flors al saló de Cent, anirà a compte d´aquets, i haurien de ser dos centres de flors blanques i d´una alçada de 1,20 mts. aproximadament.
Aparcament de cotxes: La parella tindrà l´autorització d´aparcament per a dos cotxes a la Plaça Sant Miquel.
La celebració del casament al Saló de Cent comporta unes despeses obligatòries, que s´han d´abonar a l´empresa contractada, pels serveis audiovisuals de música i assistència tècnica així com de dues hostesses per l´atenció als nuvis i convidats, essent el preu total vigent per a l´any 2016 de 145 €.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada